Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Produkt dnia
Och domowe finanse planer do druku
Och domowe finanse planer do druku
39,00 zł 29,00 zł
szt.
Och planer mamy — grafika do druku
Och planer mamy — grafika do druku
39,00 zł 29,00 zł
szt.
Och premium planer 2021 — grafika do druku
Och premium planer 2021 — grafika do druku
72,00 zł 29,00 zł
szt.
Polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu OCH PASTEL 

https://ochpastel.pl

("Sklep")


Drogi Użytkowniku!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep. Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH ("Administrator")

Administratorem danych osobowych jest MAGDALENA MARIA MIRKOWICZ, przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Magdalena Mirkowicz, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP 6020047456 , nr REGON 365097123, ul. Oczary 9/8, 03-137 Warszawa.

Administrator nie wyznaczył Inspektora ds. Ochrony Danych Osobowych, dlatego z administratorem można się skontaktować poprzez adres e-mail: sklep@ochpastel.pl lub pisemnie na adres siedziby wskazany powyżej 

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Jeśli zamierzasz założyć Konto Użytkownika oraz korzystać z naszych usług, zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych. 
Twoje dane przetwarzane są przez nas we wskazanych poniżej celach, związanych z funkcjonowaniem Sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych („Usługi”).

CEL PRZETWARZANIA:

W zależności od tego, na co się zdecydujesz, może to być:

  • Świadczenie usług oferowanych w Sklepie
  • Realizacja Twoich zamówień
  • Przesyłanie newslettera

DANE JAKIE PRZETWARZAMY W ZWIĄZKU Z REALIZACJĄ USŁUGI:

  • Imię i nazwisko
  • Adres korespondencyjny
  • Adres email
  • Numer telefonu

PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA:

  • Umowa sprzedaży lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
  • Ciążący na nas obowiązek prawny, np. związany z rachunkowością (art. 6 ust. 1 lit. c RODO)
  • Twoja zgoda wyrażona w Sklepie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
  • Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na przetwarzaniu danych w celach analitycznych i statystycznych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

PODANIE DANYCH:

Podanie danych osobowych w naszym Serwisie jest dobrowolne, ale w większości przypadków konieczne do realizacji usługi (zamówienia)

SKUTEK NIEPODANIA DANYCH:

W zależności od celu, w jakim dane są podawane:

  • brak możliwości zarejestrowania się w Sklepie
  • brak możliwości korzystania z usług Sklepu
  • brak możliwości dokonania zakupów w Sklepie
  • brak możliwości otrzymywania informacji o promocjach czy ofertach specjalnych, oferowanych w Sklepie

MOŻLIWOŚĆ COFNIĘCIA ZGODY:

  • w każdej chwili
    Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

OKRES PRZETWARZANIA

Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:

  • przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych
  • ustanie możliwość ustalania, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez strony
  • cofnięcia zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą
  • zostanie przyjęty Państwa  sprzeciw wobec przetwarzania Państwa  danych osobowych - w przypadku gdy podstawą przetwarzania danych był uzasadniony interes administratora 

- w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.

DOSTĘP DO DANYCH:

W związku z realizowaną usługą dostęp do Państwa danych mają następujące podmioty: 

  • firma Favato (ewidencjonowanie fakturowania),  która zawarła wymagana prawem umowę powierzenia z firmą SHOPER SPÓŁKA AKCYJNA (https://favato.pl/umowa-powierzenia/), 
  • firma Shoper, dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu, z której korzysta Administrator Danych Osobowych,  ipodpisała stosowną  umowę powierzenia z Administratorem Danych Osobowych. Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych | Shoper 
  • dostawcy usług internetowych (w szczególności Google)
  • odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych

Twoje dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

TWOJE PRAWA ZWIĄZANE Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH 

Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych - Strona główna - UODO)
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych
  • prawo do wniesienia sprzeciwu.

W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

PROFILOWANIE

W ramach Sklepu możemy automatycznie dopasowywać pewne treści do Twoich potrzeb, tj. dokonywać profilowania, wykorzystując do tego podane przez Ciebie dane osobowe.

W przypadku, gdyby profilowanie mogło skutkować podejmowaniem decyzji wywołujących wobec Ciebie skutki prawne lub wpływających na Ciebie w podobnie istotny sposób, będziemy je przeprowadzać tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę.

Pamiętaj, że zgodę w każdej chwili możesz odwołać. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

CIASTECZKA

Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:

  • są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.)
  • umożliwiają Ci, m.in., korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu
  • nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia

Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:

  • usunąć pliki cookies
  • blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości

W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu:

  • zapamiętywania informacji o Twojej sesji
  • statystycznym
  • marketingowym
  • udostępniania funkcji Sklepu

 

Jak można zarządzać plikami cookie:

Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną jakość korzystania ze stron internetowych.

W celu zarządzania ustawieniami cookie wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne:

Dodatkowo, niektóre mobilne systemy operacyjne, takie jak Android i iOS, umożliwiają rezygnację z wykorzystywania mobilnych identyfikatorów reklamowych do personalizacji reklam. Aby dowiedzieć się, jak skorzystać z tych ustawień, należy odwiedzić witrynę producenta systemu Android lub iOS.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl